SP en PvdA: eerder contract voor flexwerker

0

Werknemers met tijdelijke contracten moeten eerder een vast contract krijgen. Dat bepleiten de SP en de PvdA in een gezamenlijk initiatiefwetsvoorstel dat ze dinsdag hebben gepubliceerd.

De partijen willen daarmee de kloof tussen flexwerkers en vaste werknemers verkleinen en een einde maken aan de ,,valse concurrentie op arbeidsvoorwaarden”. De SP en PvdA vinden dat tijdelijke werknemers na twee jaar of twee contracten een vast contract moeten krijgen. Ook zouden de flexwerkers net als hun vaste collega’s een vergoeding moeten krijgen als hun contract niet wordt verlengd.

De Tweede Kamer behandelt dinsdag een wetsvoorstel van minister Henk Kamp van Sociale Zaken om de ziektewetuitkering voor flexwerkers terug te schroeven tot de periode waarin ze recht gehad zouden hebben op een WW-uitkering. Daarvoor lijkt voldoende steun te bestaan. De FNV protesteert dinsdag voor het Kamergebouw tegen dit voorstel, in aanwezigheid van tijdelijk voorzitter Ton Heerts. Het protest is ook gericht tegen het voornemen uit het Lenteakkoord om het ontslagrecht te versoepelen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.