PvdA wil ‘gehandicaptenquotum’ voor bedrijven

1

Om meer mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking aan het werk te krijgen, wil de PvdA een quotum instellen voor middelgrote en grote bedrijven.

Als ondernemers dit niet nakomen, moeten ze een boete betalen van 5000 euro per gehandicapte werknemer die ze te weinig in dienst hebben.

Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer van de PvdA komt woensdag bij de behandeling van de begroting Sociale Zaken onder meer met dit voorstel. Zij vreest dat mensen met een beperking straks moeilijker aan de slag komen door geplande bezuinigingen van het nieuwe kabinet op verschillende regelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, zoals de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong voor mensen die van jongs af aan gehandicapt zijn.

Met de SP wil de PvdA bovendien voorstellen doen om het toenemend gebruik van flexkrachten door werkgevers een halt toe te roepen. Volgens Hamer werkt inmiddels een derde van het personeel, ongeveer 2 miljoen mensen, zonder vast contract.

De PvdA-politica wil dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) maatregelen neemt om te voorkomen dat er nog meer ,,werkende armen” ontstaan, die soms meerdere kleine baantjes tegelijk nodig hebben om rond te komen en regelmatig een beroep moeten doen op een uitkering door de tijdelijke contracten. Als Kamp geen maatregelen weet te nemen, moeten ,,slordige werkgevers” volgens de PvdA-politica beboet worden met hogere premies in de sociale zekerheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Op papier is een quotum een goede zaak, maar of het in de praktijk zal gaan werken weet ik niet. Ik denk dat men meer bereikt met voorlichting en bewustwording in de vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

    Door mijn werk als wajong promoteam lid bij CNV merk ik dat veel bedrijven wel degelijk open staan om mensen met een beperking in dienst te nemen. Het is alleen voor veel bedrijven nog onbekend, en dat maakt al snel onbemind.

    Bovendien kan quotering oo heel verkeerd uitpakken vooral voor jong- gehandicapten. Er kan namelijk een troeteldier effect bestaan, en zelf haat en nijd van “gezonde” collega’s. Er kunnen dan onder tafel opmerkingen worden gemaakt van hee die zit hier omdat het quotum gehaald moet worden.

    Wanneer bedrijven er niet voor open staan dan gaat het toch niet werken.