NU’91 opent meldpunt onderbezetting zorg

0

De beroepsorganisatie van verpleegkundigen NU’91 heeft ook deze zomer op internet een meldpunt geopend waarop verplegend personeel melding kan maken van problemen door onderbezetting in de zomervakantie.

Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Volgens de organisatie leverden de meldingen van vorig jaar op www.nu91.nl een concreet beeld op van ,,de soms schrijnende situaties waarin de zorg en haar medewerkers, patiënten en cliënten verzeild raken tijdens de zomerperiode.” In veel gevallen moest hetzelfde werk in de zomer met minder mensen worden gedaan omdat personeel vakantie opneemt. Als vakantiegangers al vervangen werden, was dat vaak door te laag geschoolden of te onervaren krachten. De druk op de vaste medewerkers nam daardoor alleen maar toe.

NU’91 heeft over het probleem gesproken met werkgeversorganisaties en de politiek. Volgens de organisatie waren alle gesprekspartners het erover eens dat onderbezetting in de zomerperiode voorkomen moet worden, maar concrete afspraken konden niet worden gemaakt. Daarom vraagt de bond aan verpleegkundigen en verzorgenden ook dit jaar te melden hoe de bezetting op de afdeling of in de instelling dit jaar in de zomer is geregeld.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.