Nu aan de slag met aanpassing ketenregeling

0

Eén van de zaken die verandert wanneer de Wet Werk en Zekerheid wordt ingevoerd is de ketenregeling. Hoewel deze wijziging naar verwachting pas op 1 juli 2015 ingaat, wil dat niet zeggen dat je als HR nog niet met dit onderdeel van het wetsvoorstel aan de slag moet.

Als de Wet Werk en Zekerheid is ingevoerd, wordt de maximumtermijn van de ketenregeling teruggebracht van drie naar twee jaar. Met andere woorden:  in plaats van maximaal drie tijdelijke contracten in drie jaar tijd, mogen er in de toekomst maximaal drie contracten in twee jaar tijd worden afgesproken. Doel is dat werknemers eerder een vast contract krijgen, maar de vraag is of zij niet juist eerder op straat komen te staan. Daarom is de ingangsdatum van deze wijziging ook met een jaar uitgesteld.

Maar ondanks dit uitstel is het goed om als HR wel al met dit punt aan de slag te gaan. Inventariseer welke contracten voor bepaalde tijd er binnen de organisatie zijn. Bekijk welke contracten nog verlengd kunnen of moeten worden en denk na over het juiste moment voor deze verlenging. Of bedenk voor welke termijn het nieuwe contract het beste in kan gaan.

Over het onderwerp Wet Werk en Zekerheid lees je meer nieuws en achtergronden over de nieuwe wet en de afzonderlijke aspecten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.