Nieuwe loonaangifte uitgesteld

0

De invoering van een nieuwe loonaangifte wordt uitgesteld. Het kabinet komt hiermee tegemoet aan de bezwaren die de afgelopen tijd zijn geuit door softwareleveranciers, werkgeversorganisaties en adviescollege Actal.

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) en staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) hebben dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Het kabinet had werkgevers per 1 januari 2011 willen verplichten te werken met de nieuwe loonaangifte, maar na kritiek van een Kamermeerderheid en van het adviescollege toetsing administratieve lasten Actal, komen Donner en De Jager nu terug op hun plannen.

Actal, werkgeversorganisaties en softwareleveranciers hadden grote twijfels bij de kabinetsplannen. Ze vreesden dat de administratieve rompslomp voor werkgevers nauwelijks zou teruglopen. Wel was zeker dat invoering van het systeem eenmalig 8,6 miljoen euro zou kosten.

Donner en De Jager kiezen er nu voor om de bestaande loonaangifte verder te verbeteren. Het aantal benodigde correcties en de bestaande fouten in het systeem worden aangepakt, aldus de twee CDA-bewindslieden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.