PraktijkvraagMoet een werknemer een contractverlenging ondertekenen?

0

Is het noodzakelijk dat een brief voor contractverlenging getekend wordt door de werknemer?

Het is niet noodzakelijk dat een werknemer tekent voor de verlenging van zijn contract. Mondelinge afspraken zijn ook geldend, tenzij in de wet staat dat dit niet zo is zoals bijvoorbeeld bij het overeenkomen van een concurrentiebeding. Voor het geldig verlengen van een arbeidsovereenkomst is niet nodig dat dit schriftelijk gebeurt.

Schriftelijk vastleggen

Het is wel verstandig om de verlenging van een arbeidsovereenkomst schriftelijk vast te leggen. Dan zijn de afspraken duidelijk en dat voorkomt misverstanden. Meest waardevol is het als de werkgever en de werknemer voor de verlenging van een arbeidsovereenkomst tekenen. Als de werknemer niet kan of wil tekenen, dan voldoet het schriftelijk bevestigen aan de werknemer van de gemaakte afspraken ook.

Meer praktijkvragen

  • In samenwerking met XpertHR plaatst de redactie een praktijkvraag. Deze vraag wordt beantwoord door juristen van XpertHR. XpertHR biedt arbeidsrechtelijke informatie, juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en meer. Geïnteresseerd? Vraag meer informatie of een demonstratie aan >>>
Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Edith van Schie is auteur bij XpertHR. Daarnaast is zij adviseur op het gebied van arbeidsrecht en HR. Edith is jarenlang actief geweest als arbeidsrechtadvocaat, maar heeft de zaken ook een paar jaar van een ‘andere kant’ kunnen bekijken toen zij bij de rechtbank werkzaam was. Zij publiceert over arbeidsrecht en HR.