Minder werknemers met een vast contract

1

De werkzame beroepsbevolking is in tien jaar tijd met 350 duizend personen toegenomen. Het aantal vaste contracten is echter afgenomen.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie is in 2006 en 2007 sterk gestegen en daarna gestabiliseerd. Dit jaar nam het weer iets toe. Het aantal flexwerkers lag in het derde kwartaal van 2012 ruim 340 duizend hoger dan tien jaar eerder. Er zijn vooral meer tijdelijke werknemers met uitzicht op een vast contract. Het aantal zelfstandigen groeide de hele periode tussen 2002 en 2012.

Jongeren

Vooral werkenden jonger dan 35 jaar hebben minder vaak een vaste baan. Onder 25- tot 35-jarigen daalde het aandeel met een vaste arbeidsrelatie van 77 tot 68 procent. Onder 15- tot 25-jarigen was de daling nog groter.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wij doen reeds geruime tijd gebruik van free lancers met een specifieke expertise. Daar schuilt uiteraard dikwijls het risico zowel voor de zelfstandige als voor de werkgever : is de verwachte explertise wel degelijk in lijn met het aanbod (of wat “verkocht” werd). Wat is jullie ervaring hierin ?