Minder werknemers hebben vast contract

1

Het aantal werknemers met een vast contract wordt kleiner. In het derde kwartaal van dit jaar waren in Nederland 5,7 miljoen mensen in vaste dienst.

Dat zijn er 111.000 minder dan in diezelfde periode een jaar eerder, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceerde.

De daling was 1,9 procent en daarmee minder sterk dan in de voorgaande twee kwartalen.

Het aantal werknemers met een tijdelijk contract, ook wel de ‘flexibele schil’ genoemd, is daarentegen gegroeid. In het derde kwartaal van 2010 hadden 682.000 mensen een flexibel contract. Dat zijn er 7,6 procent meer dan een jaar eerder. Het gaat hierbij niet alleen om uitzendkrachten, maar ook om oproep- en invalkrachten, aldus het CBS.

Lees ook:
> Werknemer wil werktijden afstemmen op priveleven
Gelukkiger door flexibel werken

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wim Schouten op

    50 plussers zitten massaal in de vaste contracten. De 50 minners zitten in tijdelijke contracten als zzp-er, uitzendkracht of partimer. Wegens het Nederlandse ontslagrecht is de jeugd de dupe van de door de ouderen dichtgetimmerde arbeidsmarkt! De jeugd heeft geen zekerheid, te laag loon en geen mogelijkheid om een woning te kopen! tijd voor verandering!