Mannen vaker in deeltijd aan de slag

0

Mannen kiezen er steeds vaker voor om in deeltijd te gaan werken. Begin 2001 hadden 12 procent van de mannen een deeltijdbaan, in het derde kwartaal van 2012 was dat 17 procent.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

Vooral onder mannen van 15 tot 25 jaar is het aandeel met een deeltijdbaan gegroeid. Het aandeel jonge werkende mannen met een deeltijdbaan groeide in de afgelopen 11 jaar van 30 procent tot 46 procent. Maar ook mannen van 25 tot 55 gingen meer in deeltijd werken. Wel is bij mannen van deze leeftijd het aandeel met een deeltijdbaan (12 procent) betrekkelijk klein. Van de 55-plussers werkt één op de vijf in deeltijd. Dat is evenveel als in 2001.

Volgens de laatste cijfers maken ruim 4 miljoen mannen van 15 tot 65 jaar deel uit van de beroepsbevolking. Het gros van deze mannen (83 procent) heeft nog altijd een voltijdbaan (35 uur of meer per week).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.