Levensloopregeling

0

Een jaartje door Azië trekken, ’n paar maanden voor je zieke oma zorgen of drie jaar eerder met pensioen: iedereen heeft wensen en dromen die extra vrije tijd vragen. De levensloopregeling die op 1 januari 2006 is ingevoerd, moet dit een stuk makkelijker maken. Een goede levensloopregeling is natuurlijk een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Maar voor u als werkgever heeft het ook een keerzijde. U leest hier hoe u kunt voorkomen dat uw afdelingen massaal leegstromen. Dat kan bijvoorbeeld door het opstellen van een
levensloopvisie.

Zo werkt het

Uw werknemer vraagt een levensloopregeling aan bij een bank of verzekering. Ook kunt u met uw werknemers een collectief contract sluiten over een levensloopproduct met een financiële dienstverlener. Deelname aan dit collectieve contract mag niet verplicht worden gesteld. Uw werknemer mag dus ook voor een andere aanbieder kiezen. Maandelijks laat hij een deel van zijn bruto salaris op zijn levenslooprekening storten. Dit tegoed bouwt zich op en na een tijdje is dit genoeg om betaald verlof op te nemen.

Welk verlof kan je opnemen?

In principe kan uw werknemer zelf kiezen welk soort verlof hij opneemt, zoals:

Wat hebt u zelf in de hand?

U zit er vast niet op te wachten dat uw personeel dankzij deze regeling om de haverklap weg is. Wees niet bang: als werkgever hebt u ook invloed! U kunt zelf een levensloopvisie opstellen waarin u voorwaarden stelt aan het verlof. Het bedrijf kan namelijk zelf bepalen voor welke levensloopdoelen de werknemers sparen.

Hoeveel kan je sparen?

Jaarlijks mag uw medewerker maximaal 12% van zijn brutoloon belastingvrij sparen. Met dit bedrag kan hij zich laten uitbetalen op extra vrije dagen. Hoeveel en hoe lang bepaalt u samen met uw werknemer.

Let op!

Als werkgever moet u ervoor zorgen dat het totale spaartegoed nooit meer is dan 210% van het bruto jaarsalaris. Meer mag niet van de Belastingdienst.

Voorbeeld
Receptioniste Olga verdient jaarlijks € 16.800 bruto. Via levensloop mag zij jarenlang maximaal 12% van haar brutoloon sparen. Haar maximale bedrag per jaar is dus € 2.016. Pas als zij 210% van haar jaarloon heeft (€ 35.280 bruto), mag zij niet meer verder sparen.

Extra belastingkorting!

De levensloopregeling geeft jaarlijks een belastingkorting van € 183. Pas bij uitbetalen komt deze korting tot zijn recht. Spaart uw werknemer dus 5 jaar lang met de levensloop, dan krijgt hij bij uitbetaling een belastingkorting van € 915.

Kan je ook extra geld storten?

Nee. Het is wel mogelijk om extra dagen te sparen. In overleg met u kan een werknemer gespaarde tijd, bijvoorbeeld bovenwettelijke vakantiedagen, overwerkuren of adv-dagen, om laten zetten in geld. Dit bedrag kan dan op de levenslooprekening worden gestort.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.