Heineken houdt beloningsbeleid ongewijzigd

0

Bierbrouwer Heineken houdt zijn beloningsbeleid gelijk aan dat van 2007. Het concern trekt zijn voorstel dat het aan aandeelhouders wilde doen voor een nieuw beloningsbeleid in, zo liet Heineken donderdag weten.

De beslissing is volgens de bierbrouwer ingegeven door het publieke debat over bonussen. Ook het verzoek van het topbestuur om hun basissalarissen dit jaar te bevriezen speelde mee. Het is volgens Heineken het derde opeenvolgende jaar dat de basissalarissen niet stijgen.

Heineken wilde graag meer in de pas lopen met zijn referentiegroep, met bedrijven als Anheuser-Busch, Inbev en Danone. Daarbij zou vooral de aandelenbonus voor het behalen van langetermijndoelstellingen opgeschroefd moeten worden. Daarvoor zou Heineken de toestemming van aandeelhouders nodig hebben.

Verder past het bedrijf een voorstel voor de inkoop van eigen aandelen aan. Een wijziging in de wetgeving had Heineken de mogelijkheid gegeven maximaal 50 procent van de eigen aandelen in te kopen. Heineken had dat oorspronkelijk op de agenda staan, maar houdt het nu bij de gebruikelijke 10 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.