Geen WW-korting meer op deeltijdpensioen

1

Ouderen die in deeltijd doorwerken en alvast deeltijdpensioen opnemen, hoeven niet meer te vrezen dat bij ontslag hun pensioeninkomsten in mindering worden gebracht op de WW-uitkering.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil dat per 1 maart regelen voor ,,lopende en nieuwe gevallen”.

Kamp kondigde dinsdag in de Tweede Kamer aan te regelen dat oudere deeltijdwerkers recht blijven houden op de werkloosheidsuitkering voor het deel dat ze werkten, ook al hebben ze inkomen uit pensioen. Op deze manier moet voorkomen worden dat ouderen worden ontmoedigd door te werken.

Het kabinet wil met de vergrijzing langer doorwerken juist stimuleren. In Nederland wordt de laatste jaren tot op latere leeftijd gewerkt, maar steeds meer ouderen besluiten dat in deeltijd te doen. Bij verhoging van de pensioenleeftijd stemde een meerderheid van de Tweede Kamer vorige week daarom ook in met wetgeving die moet zorgen voor meer keuzevrijheid over wanneer en hoeveel AOW wordt opgenomen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. 60-plusser met 45 jaren werken achter de rug op

    Ouderen worden zonder meer al ontmoedigd, maar dat is minister Kamp geheel ontgaan. Zoals zo veel hem ontgaat. Praktijk: ouderen verliezen hun banen door reorganisaties en faillissementen en krijgen een sollicitatieplicht opgelegd: iedere week solliciteren! Waar dan? Bij wie dan? Zeg je eerlijk dat je 50 jaar of ouder bent, krijg je niet eens een reactie. Laat je dat even achterwege, kom je mogelijk een ronde verder. Maar… laat je je dan zien ten tijde van een gesprek, fronst men meteen de wenkbrauwen en heb je 2 dagen later al een brief in de bus (soms, want soms je nooit meer wat): we zijn al voorzien; we zochten een jonger iemand! En dan praat deze minister ook nog over het korten van de ww-periode!!! 45 Jaar en meer werken wordt straks “beloond” met EEN JAAR WW!! Dank meneer Kamp! U kunt ten minste uitkijken naar ZES jaar wachtgeld!