Geen recht op vaste baan na 13 contracten

4

Ook na 13 tijdelijke contracten bij een werkgever heeft een persoon geen recht op een vaste aanstelling als hij steeds plaatsvervanger was.

Dat bepaalde het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag.

De rechters bogen zich over het proces van een vrouw die tussen 1996 en 2007 met 13 tijdelijke contracten werkte bij een rechtbank in Keulen. Ze verving steeds ontbrekende werknemers. De vrouw eiste een contract voor onbepaalde tijd.

Volgens het hof in Luxemburg kan een werkgever regelmatig, of zelfs permanent behoefte hebben aan plaatsvervangers. Ook kan niet zo maar worden geconcludeerd dat de werkgever misbruik maakte van de situatie.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Wilga Janssen op

    Wat een fantastische werknemer moet deze mevrouw zijn: in 11 jaar 13 verschillende medewerkers vervangen… Wie wil deze flexibele dame met brede ervaring en inzetbaarheid een leuke baan aanbieden?

  2. @ Wilga: Een werkgever die de ontbrekende beheersing van de Nederlandse taal geen probleem vindt, maar Duits een pr?!

    Ik zie inderdaad niet in waarom deze mevrouw geen vast contract zou krijgen, er speelt hier ongetwijfeld meer dan haar functioneren.

  3. waarom zou iedereen altijd maar een vast contract ambieren? zekerheid heb en krijg je niet meer in deze tijd. je moet het zelf doen en zorgen dat je het redt zonder te leunen op schijn zekerheid.

  4. Even reageren op Keesje: Vertel jij het ook aan de banken en overige hypotheekverstrekkers? Die zijn nl nog helemaal van het ‘ouderwetse’ vaste contract !!