FME lanceert dienst flexibel personeel

2

Werkgeversorganisatie FME-CWM heeft een eigen dienst opgezet waardoor het goedkoper wordt voor bedrijven om tijdelijk personeel in te huren.

De brancheorganisatie voelt zich hiertoe genoodzaakt, nu het nieuwe kabinet niet van plan is het ontslagrecht te versoepelen en de WW te verkorten. Dat maakte FME-CWM vrijdag bekend.

Volgens FME-voorzitter Jan Kamminga dwingt deze politieke ,,tegenvaller” bedrijven ertoe te kiezen voor meer tijdelijke krachten in plaats van vaste mensen. ,,Deze dienst zorgt ervoor dat de kosten worden beperkt”.

De werkgeversorganisatie voor bedrijven in de technologische industrie heeft een overeenkomst getekend met uitzendbureaus om de flexdienst mogelijk te maken. Op 1 december wordt de dienst gelanceerd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Ontslagrecht versoepelen? WW verkorten????
    Ze moesten het ontslagrecht verzwaren en ww langer maken. Vooral voor de oudere werknemers. Zij moeten langer werken toch? Huidige tendens van de werkgevers is ze eruit te trappen, wat maakt het uit dat ze soms na 35 jaar werken niets meer hebben??? Laat die werkgevers maar voor die mensen opdraaien.

  2. Willem Broekhuizen op

    Het image van de Metaal industrie is bij vele school verlaters al niet zo best. De werkgevers kijken alleen maar naar het heden en niet naar de toekomst. Een flexibele baan is voor de school verlater zeker niet aantrekkelijk. Kijk naar ons huidige stelsel van sociale zekerheid. Die is gericht op die ene vaste baan. Dat geldt ook voor ons stelsel van cao’s, opleidings- en ontwikkelingsfondsen en ons stelsel van de hypotheekverstrekking. Allemaal toegesneden op die ene vaste baan. Want zonder die vaste baan tel je niet mee en val je vaak buiten de boot. Kortom werkgevers kijken niet verder dan hun neus lang is.