Flexibele schil logistiek tien procent gegroeid

0

Sinds de economische crisis heeft er binnen de logistieke branche een stijging van tien procent van het aantal flexibele arbeidskrachten plaatsgevonden. Dat signaleert Creyf’s Uitzendbureau, specialist in arbeidsbemiddeling in deze sector.

Aangezien veel organisaties in deze branche nog aan het herstellen zijn van de afname van de vraag naar logistieke diensten, nemen zij het risico (nog) niet om vast personeel in dienst te nemen. Zij zetten steeds vaker flexibele werknemers in, waardoor de flexibele schil van deze organisaties groeit.

Leidinggevende functies ook flexibel ingevuld
Logistieke functies die goed flexibel in te vullen zijn, zijn onder andere orderpicker, magazijnmedewerker, warehousemedewerker en logistiek medewerker. Daarnaast worden toch ook steeds vaker team- of projectleiders op flexibele basis bij organisaties bemiddeld.

IJzer smeden als het heet is
Rob de Bruin, accountmanager logistiek bij Creyf’s: ‘Logistiek is dé branche waarin uitzenden op grote schaal goed mogelijk is. Dit is het moment voor organisaties om de flexibele schil op te bouwen. De arbeidsmarkt is nu nog ruim, waardoor werkgevers eisen kunnen stellen en werknemers sneller aan deze eisen zullen voldoen. Straks wordt de arbeidsmarkt weer krap en neemt de druk toe. Wij adviseren organisaties dan ook om nu aandacht te besteden aan het flexibele personeelsbestand en de toekomstige ontwikkelingen in hun beleid mee te nemen.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.