Financiële bonus voor personeel ziekenhuis

0

De bijna 1100 medewerkers van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond krijgen een eenmalige bonus van 100 euro netto per persoon.

De medewerkers krijgen dit extraatje als blijk van erkentelijkheid voor de geleverde inspanningen, heeft de Raad van Bestuur van het ziekenhuis donderdag aan het personeel laten weten.

Het ziekenhuis sloot 2010 af met een positief resultaat van zes miljoen euro, nadat het jaar daarvoor nog rode cijfers waren geschreven. Vorig jaar schrapte het ziekenhuis nog veertig banen. De bonus gaat het ziekenhuis bijna 180.000 euro kosten, betaald uit de premies. Een woordvoerster benadrukt dat de attentie wordt gegeven omdat met een krappere bezetting meer omzet is gedraaid en bovendien het ziekenhuis het patiëntvriendelijkste van Limburg is. ,,De zorg wordt door de bonus niet in gevaar gebracht”, aldus de woordvoerster.

Lees ook:
> Klant bepaalt beloning medewerker

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.