Eerste prijs voor zelfroosteren gaat naar NedTrain

1

De eerste Nederlandse Zelfrooster Award is afgelopen donderdag uitgereikt aan Edwin Arts van NedTrain.

Volgens de initiatiefnemer van de prijs, Déhora Consultancy Group, heeft hij een uitzonderlijke prestatie geleverd bij het invoeren van zelfroosteren.

Volgens Ben Jansen, algemeen directeur van Déhora, heeft Edwin Arts ‘op voortreffelijke wijze het concept zelfroosteren geïmplementeerd binnen zijn bedrijf NedTrain. Daarbij heeft hij zelfroosteren niet alleen opgevat als een ict-tool, maar als een compleet nieuwe manier van denken. Hij heeft het concept helemaal verinnerlijkt. Daarnaast heeft hij binnen zijn bedrijf gezegd “over de problemen spreken we heus nog wel, we gaan het nu gewoon doen”, en heeft hij ook op moeilijke momenten de rug recht gehouden. De pilot is inmiddels succesvol afgesloten: inmiddels is het verzuim gedaald van 12 procent naar 2,2 procent en is er een betere aansluiting van arbeid en werk.’

Prijs

De prijs gaat naar iemand die bijzondere verdiensten heeft op het gebied van zelfroosteren. ‘Voor de prijs kan hij kiezen uit drie opties: een iPad, een weekendje weg voor twee personen of een diner voor twee in een tweesterrenrestaurant. Ook in de prijs wilden we de werk-privébalans in de gaten houden. De winnaar heeft dan ook niet ter plekke een keuze gemaakt, maar denkt er in familiekring eerst over na.’

Aanleiding

Ben Jansen zegt al tijden gefascineerd te zijn door het fenomeen tijd bij arbeid: ‘Arbeidstijden zijn belangrijk voor klanten, voor de organisatie en voor werknemers. Volgens mij is het een van de belangrijkste draaiknoppen in een organisatie. Nu iedereen aandacht besteedt aan Het Nieuwe Werken, valt er één grote groep mensen buiten de boot: de mensen die voor hun werk gebonden zijn aan plaats en tijd. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen, winkelmedewerkers, onderhoudsmonteurs en beveiligers. Ook voor hen kan dit recht op flexibele werktijden echter kansen bieden. Deze prijs is bedoeld om dat te stimuleren, we hebben ambassadeurs nodig.’

Moeilijk

Waarom gaat het nog zo vaak mis in organisaties, als het gaat om flexibele werktijden? ‘We zijn weinig innoverend als het gaat om arbeid in Nederland. Maar misschien nog belangrijker is dat we erg collectief denken. De arbeidsverhoudingen worden vaak bepaald door collectieve afspraken, terwijl we steeds meer te maken hebben met individualisering. En misschien zijn werknemers er ook niet altijd positief over. Bij vaste roosters weet je al tijden van tevoren wanneer je moet werken. Wanneer je gaat zelfroosteren, is de periode waarover je zekerheid hebt een stuk korter. In de praktijk blijkt echter dat tegen de 90 procent van alle roosterwensen gehonoreerd kan worden.’

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel.

Lees ook:
> ‘Bedrijven hebben baat bij zelfroosteren’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Nou dat is dus gigantisch mislukt, dat zelfroosteren.
    Eerst je personeel lekker maken door alle diensten te honoreren die men aanvraagt. Daarna een paar man eruit werken en doodleuk blijven beweren dat we
    hetzelfde werk met minder mensen aankunnen.
    De enquetes die aangeboden waren bij het personeel zaten vol irrelevante vragen en de vraag of men wel of niet wilde zelfroosteren zat er nooit in.
    Het zelfroosteren van dhr Arts is gewoon een ordinaire bezuiniging en gaat ten koste van het personeel.
    Gelukkig was er nog een ondernemingsraad die deze waanzin na veel moeite een halt heeft toegeroepen.
    Helaas zit de locatie nu nog met de gebakken peren omdat er veel te weinig personeel rondloopt.
    Het zal nog wel even duren voordat de personeelstekorten zijn aangevuld en de locatie weer op volle sterkte kan functioneren.
    Al met al mooie beloften en weinig positieve resultaten voor zowel het bedrijf en hhar medewerkers