DSM versobert beloning bestuurders

0

Het chemie- en farmacieconcern DSM gaat de beloning van de bestuursleden versoberen. De bonus zal voortaan maximaal één jaarsalaris bedragen en wordt voor de helft gekoppeld aan duurzame prestaties zoals een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast worden opties afgeschaft.

Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

DSM heeft ook besloten de basissalarissen van de bestuursleden dit jaar niet te verhogen. Ook in 2009 gingen de topmannen er in hun vaste loon niet op vooruit ten opzichte van 2008. Bestuursvoorzitter Feike Sijbesma verdiende vorig jaar 766.000 euro, de overige bestuurders 509.000 euro per persoon.

De variabele beloningen hebben voor de helft betrekking op kortetermijndoelen en voor de helft op doelen op de lange termijn. De wijzigingen, waarover aandeelhouders van DSM in maart kunnen stemmen, vielen in goede aarde bij de sociale partners. ‘Ik ben erg positief over de insteek van het bonussenbeleid voor de raad van bestuur die gericht is op het realiseren van (financiële) langetermijndoelstellingen in plaats van het kortetermijngewin’, aldus Henk van Rees van FNV Bondgenoten.

Het nieuwe beloningsbeleid voor de Raad van Bestuur wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.