Dít heeft u gemist over het wijzigen van arbeidsvoorwaarden

0

Wilt u meer weten voor het eenzijdig wijzigingsbeding en het wettelijke instructierecht van de werkgever? En wilt u alles weten over de meest actuele uitspraken op het terrein van gewijzigde arbeidsvoorwaarden? Dan is het niet te laat…

Arbeidsrechtsadvocaat Maarten van Gelderen gaf op 27 maart een webinar over het eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden. U kunt zich alsnog aanmelden voor het webinar (deelname kost €129,-) , dat nog twaalf maanden online staat. Hier een kort verslag over wat u kunt verwachten.

Arbeidsvoorwaarden

In dit webinar leert u de werkelijke definitie van arbeidsvoorwaarden en verworven rechten. Dit staat dichterbij elkaar dan u denkt. Hoe snel er sprake is van verworven recht blijft een discussiepunt. Maarten van Gelderen legt dit uit en neemt daarmee al uw twijfels weg. Vraagstukken die voorkomen in dit webinar gaan over het schriftelijk vastleggen van arbeidsvoorwaarden en de bevoegdheid om arbeidsovereenkomsten aan te gaan.

Do’s en dont’s

Om discussies op de werkvloer te voorkomen tussen werkgever en werknemer, is het handig om te weten wat wel en niet mag. Daarom bespreekt Van Gelderen het wettelijk instructierecht en alle verplichte voorschriften op de werkvloer, zoals pauzevoorschriften en verbod op alcohol en drugs. Met betrekking tot deze onderwerpen, voorziet hij u van praktijkvoorbeelden en richtlijnen.

Verschillend wijzigen

Arbeidsvoorwaarden zijn op verschillende manieren te wijzigen:

  • Het wijzigen met wederzijds goedvinden
  • Het wijzigen met eenzijdig wijzigingsbeding
  • Het wijzigen als de werknemer niet akkoord gaat met een wijziging
  • Het wijzigen zonder eenzijdig wijzingsbeding

Maarten van Gelderen bespreekt hoe u moet handelen in alle bovenstaande situaties. Ook onderdelen als een beroep doen op de redelijkheid en billijkheid, een goede aanleiding om een arbeidsvoorwaarde te wijzigen en vijf vuistregels rondom een wijziging komen aanbod. Bij elke situatie wordt een voorbeeld gegeven, zodat u precies weet hoe u dit kunt toepassen in uw werkveld.

Verrijk uw kennis en meld u aan
Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.