Jurisprudentie | Detacheerder mag langdurige ‘bankzitter’ ontslaan

0

De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst van een projectmanager die al meer dan vier jaar ‘op de bank zit’. Het langer in dienst houden van de projectmanager is bedrijfseconomisch gezien onverantwoord, oordeelt de rechter.

Wat eraan voorafging

Een detacheringsbureau in de olie-, gas- en energiebranche heeft een projectmanager in dienst. Van de 55 maanden van het dienstverband heeft het bedrijf hem maar acht maanden kunnen wegzetten bij opdrachtgevers. In 2016 vraagt de werkgever het UWV om toestemming om de arbeidsovereenkomst te beëindigen wegens bedrijfseconomische omstandigheden omdat de werknemer al langer dan gemiddeld op de bank zit. Het UWV geeft de toestemming niet, omdat de arbeidsplaats niet structureel zou zijn vervallen. Het bedrijf had namelijk het UWV verzocht om geen wederindiensttredingsvoorwaarde op te nemen omdat er altijd nog een opdracht kan binnenkomen waarop de projectmanager geplaatst zou kunnen worden.

Hoe het afloopt

De werkgever stapt na de afwijzing naar de kantonrechter om daar om ontbinding van de arbeidsrelatie te verzoeken. En dat lukt wel. De kantonrechter oordeelt dat, bezien over een toekomstige periode van 26 weken, de arbeidsplaats noodzakelijkerwijs moet vervallen als gevolg van de bedrijfseconomische omstandigheden. Het bankzitten is weliswaar een risico voor de detacheerder maar ook aan dat risico zit een grens. Die grens is afhankelijk van de periode van het bankzitten en van de omstandigheden.

Voldoende inspanning werkgever

In dit geval telt qua omstandigheden mee dat de werkgever zich voldoende heeft ingespannen voor plaatsing. De werkgever ging mee op gesprekken om te kijken wat daar eventueel misging, de werkgever heeft geholpen het cv geschikter te maken en heeft de projectmanager tientallen keren aangeboden bij opdrachtgevers. Het is zowel de werkgever als de projectmanager zelf niet gelukt om een plek te vinden. Verwijtbaarheid aan de kant van de projectmanager speelt ook een rol. De projectmanager heeft – zo oordeelt de kantonrechter – blijkbaar potentiële werkgevers afgeschrikt. Hij vroeg de werkgevers tijd om een terugkeermodel met de detacheerder te bespreken waarop, volgens eigen zeggen van de projectmanager, zeker tien potentiële werkgevers afhaakten.

De rechter ontbindt de arbeidsovereenkomst wegens bedrijfseconomische omstandigheden, onder toekenning van een transitievergoeding.

In de praktijk

Uit deze zaak blijkt duidelijk dat voor detacheerders de mogelijkheid bestaat om een arbeidsovereenkomst met een ‘bankzitter’ te beëindigen. Ook al is het fenomeen bankzitters een normaal bedrijfsrisico voor een detacheerder, ook aan dat risico zit een grens. Waar die grens ligt, is niet concreet in een tijdsperiode aan te geven. Dit is mede afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Bron: Uitspraak ECLI:NL:RBROT:2016:7424,  september 2016.

  • In samenwerking met XpertHR plaatst de redactie een praktijkvraag. Deze vraag wordt beantwoord door juristen van XpertHR. XpertHR biedt arbeidsrechtelijke informatie, juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en meer. Geïnteresseerd? Vraag meer informatie of een demonstratie aan >>>

 

Lees meer over:

Over Auteur

Mr. Ingrid Kooijman is auteur bij XpertHR. Voor XpertHR Actueel houdt ze de jurisprudentie scherp in de gaten. Ze schrijft over arbeidsrecht, HRM en projectmanagement.