Deeltijdontslag is verkapt flexcontract

0

De kritiek op de hoeveelheid flexwerkers neemt met de dag toe. Werkgevers willen meer flexibiliteit, maar ondertussen is er een grote groep werknemers die gedwongen in onzekerheid leeft. Omdat flexcontracten in hun vakgebied gebruikelijk zijn, zitten zij ongewenst zonder bescherming tegen baanverlies of ziekte. Het is geen houdbare situatie en dat vindt ook de commissie Borstlap.

Om deze situatie te verbeteren, adviseert de commissie Borstlap onder meer om het deeltijdontslag te introduceren. Daarmee moet het mogelijk worden om een vaste werknemer minder uren te laten werken als bedrijfseconomische omstandigheden daarom vragen.

Verkapt flexcontract

Maar de vraag is of de vaste werknemer zo geen verkapt flexcontract krijgt. Want hoewel de commissie ook waarborgen voorstelt voor de werknemer bij een deeltijdontslag, is dat meteen waar het kraakt. Hoe moet de werknemer een plotselinge teruggang in salaris opvangen? Is het reëel om te denken dat hij ergens anders (tijdelijk?) parttime aan de slag kan gaan? En wat is de termijn voor een dergelijk deeltijdontslag?

Het voorgestelde deeltijdontslag is te kort door de bocht en roept nog te veel vragen op. Laten we geen overhaaste beslissingen nemen. De werknemer mag nooit de speelbal van een organisatie worden.

 

  • Dit artikel komt tot stand in samenwerking met XpertHR, de HR Antwoordbank. XpertHR biedt arbeidsrechtelijke informatie, juridisch advies, praktische tools, praktijkcases, checklists en meer. Meer informatie >>>
Lees meer over:

Over Auteur

Dit artikel is geschreven door een auteur van XpertHR. XpertHR wordt gemaakt door een team van interne juristen en externe specialisten. Het XpertHR team werkt samen met arbeidsrechtadvocaten belastingadviseurs van gerenommeerde partijen en de beste specialisten uit het vak.