De Jager gaat Schipholbonussen bespreken

0

Demissionair minister De Jager (Financiën) gaat met de aandeelhouders van Schiphol praten om de bonussen voor leden van de luchthavendirectie in de toekomst aan te passen.

Dat heeft demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) dinsdag in het vragenuurtje van de Tweede Kamer gemeld.

Onlangs werd duidelijk dat de directieleden over het afgelopen jaar de maximale variabele kortetermijnbonus bovenop hun vaste salaris hebben ontvangen. Zo kon topman Jos Nijhuis naast zijn salaris van 375.000 euro een bonus van ruim 178.000 euro tegemoet zien.

Kamerleden vinden dat veel te gortig en de bewindsvrouw kwam hen deels tegemoet. ,,Wij als aandeelhouder gaan niet direct over de invulling van targets en toekenning van bonussen”, hield ze haar gehoor voor. ,,Maar wat ons steekt is dat het huidige beloningsbeleid zo uitpakt. Daarom gaat de minister van Financiën erover praten”, aldus Van der Hoeven. Rond de zomer moet een nieuw beloningsstelsel voor de leiding van de luchthaven zijn beslag krijgen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.