CAO en arbeidsovereenkomst

0

Wat gebeurt er als de cao gedurende de loop van de arbeidsovereenkomst wijzigt?

Als de cao wijzigt tijdens de loop van de arbeidsovereenkomst, dan wijzigen de arbeidsvoorwaarden van een gebonden werknemer. De arbeidsvoorwaarden van een ongebonden werknemer wijzigen niet automatisch.

In theorie zou de werkgever dus met deze werknemer een wijziging moeten overeenkomen of een wijziging moeten doorvoeren met een beroep op een eenzijdig wijzigingsbeding.

Praktijk

In de praktijk doet deze problematiek zich bijna niet voor, omdat ook niet-gebonden werknemers de nieuwe cao zullen accepteren. Als de cao van toepassing is via een incorporatiebeding, is het de vraag of een wijziging van de cao leidt tot automatische wijziging van de arbeidsvoorwaarden.

Er is nog geen duidelijke rechtspraak over dit onderwerp. In de praktijk zal dit echter ook niet tot discussies leiden, omdat een wijziging van de cao vaak een verbetering van de arbeidsvoorwaarden inhoudt en partijen zelf het incorporatiebeding opvatten als de afspraak dat zij toekomstige wijzigingen in de cao accepteren.

De Xpertise-artikelen zijn eerder gepubliceerd in de gelijknamige rubriek in P&Oactueel Magazine

Meer Xpertise »

MEER WETEN?

Op XpertHR.nl vindt u uitgebreidere informatie over verschillende arbeidsverhoudingen met voorbeelddocumenten, checklists, et cetera.
CONTACT
XpertHR.nl is dé HR Antwoordbank. Bent u geïnteresseerd in XpertHR? Vraag dan een demonstratie aan op www.xperthr.nl of bel (020) 515 9123.
Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.