‘Betere inkomensbescherming bij baanwissel’

1

Werknemers met een gezondheidsbeperking (ziekte of tijdelijke arbeidsongeschiktheid) lopen vanaf volgend jaar geen financieel risico meer als ze van baan wisselen. Zij behouden dan hun inkomensbescherming op basis van de pensioenregeling waarin ze deelnemen.

Dat zijn het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie woensdag met elkaar overeengekomen.

De inkomensbeschermingsverzekering is een verzekering die uitkeert bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Het kan echter voorkomen dat mensen hun arbeidsongeschiktheidsdekking verliezen, bijvoorbeeld als ze overstappen van een werkgever die de dekking geregeld heeft bij een verzekeraar naar een werkgever die deze dekking geregeld heeft bij een pensioenfonds. De nu overeengekomen koepelorganisaties gaan zich er bij hun leden voor inzetten dat dat per 1 januari 2014 niet meer mogelijk is.

Eerder maakten verzekeraars en patiëntenorganisaties al afspraken om de arbeidsmobiliteit van mensen die geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn te verbeteren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Truus Meijerink op

    Een grote stap vooruit lijkt mij, Er is al zoveel inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Prima om dit overkoepelend te regelen. Jammer dat het pas per 1 januari 2014 kan, want dat betekent nog veel ellende voor mensen die hier dit jaar mee te maken gaan krijgen.