Barclays: ethische regels volgen of opstappen

0

De nieuwe bestuursvoorzitter van de Britse bank Barclays, Antony Jenkins, heeft donderdag zijn personeel opgeroepen de nieuwe ethische regels te volgen of anders ontslag te nemen. Dat deelde hij mee in een brief. Jenkins probeert daarmee schandalen bij de op één na grootste bank van Groot-Brittannië uit te bannen.

‘ Er zullen sommigen zijn die er weinig voor voelen om zich aan ons beleid te houden dat is opgesteld om de prestaties op niveau te houden’ , aldus Jenkins. ‘ Mijn boodschap voor hen is simpel: bij Barclays is geen plek voor jullie.’ Jenkins schreef daarnaast dat de topbankiers nog deze zomer worden beoordeeld op hun werkethiek. De rest van het personeel komt later in het jaar aan bod.

In juni van het afgelopen jaar kwam aan het licht dat Barclays sjoemelde met rentetarieven die worden gerekend in het handelsverkeer met andere banken, de zogeheten Liborrente. De bank kreeg daarvoor een boete van omgerekend 347,9 miljoen euro. Jenkins’ voorganger Robert Diamond werd daardoor genoodzaakt op te stappen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.