‘Zware beroepen nog niet over de streep’

2

FNV Bouw weet nog steeds niet of de vakbond het pensioenakkoord positief, dan wel negatief gaat voorleggen aan de leden in het FNV-referendum.

De tegemoetkoming die minister Henk Kamp (Sociale Zaken) maandag deed aan mensen die op hun 65e willen stoppen met werken, is volgens de bond een klein zetje in de goede richting, maar nog niet genoeg om de bouwvakkers, de timmermannen en de metselaars over de streep te halen.

Dat schrijft FNV Bouw-voorzitter John Kerstens in een brief die dinsdag aan de Tweede Kamer is verstuurd. De vakbond dringt er bij de parlementariërs op aan om mensen met zware beroepen in de nieuwe pensioenplannen te ontzien en het mogelijk te maken dat zij in de toekomst op hun 65e kunnen stoppen met werken, zonder daarvoor koopkracht te moeten inleveren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Waarom wordt er niet meer gesproken over het aantal dienstjaren voor de ‘mentaal’ hardwerkende mens en bijna 50 dienstjaren draaien/halen!

  2. Wat dacht je van vrachtwagenchauffeurs die gemiddeld rond de 60 uur werken per week. En dat bij nacht en ontij en op de meest vreemde tijden oproepbaar. Voor deze beroepen, dus de fysiek zware, moet er weer een 40 dienstjaren clausule ingebouwd worden. Als je op je 18e in de bouw of op de vrachtwagen begint, ben je eerder ‘op’ dan wanneer je studeert tot rond de 25 jaar en dan 36 uur per week achter een bureau zit. Niets ten nadele van deze werknemers, maar er zit nogal wat verschil in fysieke belasting.