Zorgpersoneel Osira bereikt akkoord na acties

0

Personeelsleden van zorginstellingen die onderdeel uitmaken van Osira/Amstelring hebben een akkoord bereikt over betere werkomstandigheden.

Dat meldt zorgvakbond Abvakabo FNV donderdag.

Belangrijke afspraken in het akkoord zijn het recht op een achturige werkdag, het krijgen van vaste contracten en de komst van extra collega’s. Het is de bedoeling dat met de nieuwe afspraken de werkdruk wordt teruggedrongen.

Personeel van Osira/Amstelring hield sinds januari acties. Zo werd er onder meer gestaakt. De stakers zijn tevreden over het gesloten akkoord en stoppen hun acties.

Abvakabo FNV wil de gemaakte afspraken bij Osira voor iedereen maken in de cao voor de verpleeghuizen en thuiszorg (VVT). Dit bleek eerder niet mogelijk, waardoor Abvakabo FNV de cao niet ondertekende. Abvakabo FNV wil nu op lokaal niveau rechtstreekse afspraken maken met zorginstellingen voor een betere kwaliteit van zorg en werk.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.