Zorgen bij bonden om personeel NS

0

Vakbonden maken zich zorgen over het personeel van de Nederlandse Spoorwegen, mocht het besluit vallen te stoppen met de hogesnelheidstrein Fyra. CVN Vakmensen en FNV Spoor laten dat weten. Of de NS stopt met de Fyra is niet duidelijk; op dit moment zijn de NS-directie en verantwoordelijk staatssecretaris Wilma Mansveld in gesprek over de trein.

Een woordvoerder van FNV-spoor zegt een telefoontje te hebben gehad van de NS waarin is gezegd dat er ‘geen sociale consequenties in negatieve zin’ zouden zijn voor het personeel. ‘Daar zullen we de NS aan houden’, aldus de woordvoerder.

Volgens CNV heeft de NS, toen de Fyra begin dit jaar aan de kant werd gezet, toegezegd dat de werknemers niet zouden hoeven vrezen voor hun baan en dat ze er financieel ook niet onder zouden lijden. ‘We willen graag nog een keer die bevestiging. Dat zou alvast veel onrust in het bedrijf wegnemen.’

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.