Zeeland heeft laagste werkloosheid in EU

1

De provincie Zeeland had in 2010 het laagste werkloosheidscijfer van de hele Europese Unie: 2,7%. Dat blijkt uit een onderzoek van Eurostat. Ook de provincie Utrecht scoort relatief goed met een 7e plek in de top 10 van regio’s met de laagste werkloosheid.

Zeeland en ook de Italiaanse regio Bolzano zitten met hun 2,7 procent flink onder het Europese gemiddelde van 9,6%. Het gemiddelde Nederlandse werkloosheidspercentage staat momenteel op 5,8.

In 2009 had Zeeland met 2,1% ook al het laagste werkloosheidscijfer. In 2010 waren iets meer vrouwen dan mannen in Zeeland op zoek naar een baan. Het aantal onderzochte jongeren in Zeeland was te klein om een er percentage voor te kunnen berekenen.

Ook Oostenrijkse regio’s doen het goed in de top 10. De hoogste werkloosheidscijfers komen voor in Spanje en Frankrijk. Zo is het werkloosheidspercentage in het Spaanse Andalusië 28%. Buiten de EU vallen vooral Noorwegen en Zwitserland op met lage werkloosheidscijfers van 3 tot 4,5%.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Te snelle conclusies zijn ongepast. De definitie van wat werkloos is verschilt per land enorm. Niet onlogisch want daarvan is o.a. het verkrijgen van Europese subsidies mede afhankelijk. Ik begrijp nog steeds niet waarom publicisten/journalisten niet eens proberen voor de duidelijkheid die verschillende definities publiek maken. Maar die informatie verkrijg je om begrijpelijke reden niet zo maar.