Wonen en werken in het buitenland

0

Het evenement is nog niet begonnen, maar de organisatie van de EmigratieBeurs in Houten weet nu al dat het bezoekersrecord wordt gebroken.

Op basis van de internetverkoop verwacht de beurs elfduizend belangstellenden op 12 en 13 februari. Dat maakte de beursorganisatie dinsdag bekend. Vorig jaar kwamen ruim negenduizend mensen zich oriënteren op een vertrek naar het buitenland.

De belangstelling om ergens anders dan in Nederland te gaan wonen en werken neemt elk jaar toe, concludeert de EmigratieBeurs. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dagelijks gemiddeld 305 mensen emigreren. Voornaamste redenen om het geluk over de grens te zoeken zijn hoge bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen rondom de multiculturele samenleving.

Op de beursvloer in Houten kunnen potentiële emigranten kennismaken met bedrijven, buitenlandse regio’s en organisaties. Zweedse regio’s verzorgen presentaties aan huisartsen, dierenartsen en IT personeel. De Franse departementen Bourgogne en de Auvergne en landen als Australië en Nieuw Zeeland zijn op zoek naar medisch personeel. Boeren kunnen zich oriënteren op bijvoorbeeld Canada. Volgens de beursorganisatie zijn er ruim negentig vacatures per bezoeker te verdelen.

De Zweedse ambassadeur Håkan Emsgård opent de beurs op 12 februari.

Lees ook:
> Keten van arbeidsovereenkomsten: ook buitenlands contract telt mee
> Nieuwe EU-verordeningen grensoverschrijdend werken
> Arbeidsmarkt steeds internationaler

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.