WO-student zoekt baan vooral via LinkedIn

0

LinkedIn is de belangrijkste website voor universitaire studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 van Make a Move Nederland, uitgevoerd door Intelligence Group.

Voor het eerst zijn social media het belangrijkste oriëntatiekanaal voor studenten, belangrijker dan banenbeurzen en vacaturesites.

Uit het onderzoek onder 882 studenten blijkt verder dat universitaire studenten meer dan ooit verwachten dat ze op Facebook of LinkenIn voor hun interessante vacatures kunnen vinden, of informatie over werkgevers en sollicitatiemogelijkheden.

Social media voor het eerst belangrijkste oriëntatiebron
Social media vormen voor het eerst in de geschiedenis van de Arbeidsmarktmonitor de belangrijkste oriëntatiebron op de arbeidsmarkt. Als we kijken naar het ‘reguliere’ social mediagebruik, zien we dat bijna iedereen gebruik maakt van Facebook. Vergeleken met vorig jaar zijn Linkedin (81%), Twitter (18%) en Google+ (25%) in belang gestegen.

Hoewel ook de vacaturesites belangrijker zijn geworden, blijkt uit het onderzoek dat op titelniveau LinkedIn voor studenten veruit de belangrijkste site is.

Bron: Intelligence Group

Lees ook: Vermijd deze 9 social recruitmentvalkuilen

Lees meer over:

Over Auteur