WO-student zoekt baan vooral via LinkedIn

0

LinkedIn is de belangrijkste website voor universitaire studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor 2014 van Make a Move Nederland, uitgevoerd door Intelligence Group.

Voor het eerst zijn social media het belangrijkste oriëntatiekanaal voor studenten, belangrijker dan banenbeurzen en vacaturesites.

Uit het onderzoek onder 882 studenten blijkt verder dat universitaire studenten meer dan ooit verwachten dat ze op Facebook of LinkenIn voor hun interessante vacatures kunnen vinden, of informatie over werkgevers en sollicitatiemogelijkheden.

Social media voor het eerst belangrijkste oriëntatiebron
Social media vormen voor het eerst in de geschiedenis van de Arbeidsmarktmonitor de belangrijkste oriëntatiebron op de arbeidsmarkt. Als we kijken naar het ‘reguliere’ social mediagebruik, zien we dat bijna iedereen gebruik maakt van Facebook. Vergeleken met vorig jaar zijn Linkedin (81%), Twitter (18%) en Google+ (25%) in belang gestegen.

Hoewel ook de vacaturesites belangrijker zijn geworden, blijkt uit het onderzoek dat op titelniveau LinkedIn voor studenten veruit de belangrijkste site is.

Bron: Intelligence Group

Lees ook: Vermijd deze 9 social recruitmentvalkuilen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Emiel Lijbrink

Emiel Lijbrink is sinds 2014 als journalist verbonden aan XpertHR Actueel. Naast zijn werk als freelancer is hij masterstudent Politieke Economie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In zijn artikelen maakt hij de gevolgen van nieuwe wetgeving voor HR-professionals inzichtelijk.

Reageer