Wervingscampagne jonge technici voor marine

1

De marine komt bij veel technisch goed onderlegde jongeren gewoon niet op als potentiële werkgever. Ook hebben ze nauwelijks idee van de technische carrièremogelijkheden bij de zeestrijdkrachten.

Dat blijkt uit eigen onderzoek van Defensie.

Daarom wordt er weer campagne gevoerd om te bereiken dat jongeren erbij komen, bij de marine. Een nieuwe website biedt niet alleen allerlei praktische informatie, maar ook een film waarbij bezoekers getuige zijn van een aanvalsdreiging op een marineschip. De bezoekers van de site zien dat zo’n vaartuig voortgestuwd wordt door Rolls Roycegasturbines, die een gezamenlijk vermogen hebben van 12,75 megawatt.

Adviseur arbeidsmarktcommunicatie Kris Manders: ‘Technische jongeren overwegen de marine pas als werkgever vanaf het moment dat ze de unieke en hightech marinetechniek zelf hebben ervaren. Daarom hebben we besloten jongeren te confronteren met marinetechniek en dan op zo’n manier dat je er alleen maar van onder de indruk kunt zijn.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

 1. Mirjam Magermans op

  Wij hebben als Truckdealers in het noorden van Nederland ook een project wat gericht is op het interesseren en prikkelen van jongeren, genaamd ‘stapindebedrijfswagens’. En daarbij ook het wegnemen van vooroordelen, want wij zijn nl. geen autobranche en ook geen transport. Wat dan wel?! Daarom hebben wij ons puur op beleving gericht. Dat betekent dat wij wel een website hebben, maar dat zegt uiteindelijk niet zo veel. Wij laten de jongeren meedraaien in de werkplaatsen zodat ze weten wat een bedrijfswagenmonteur op een dag doet. Dus bijv. een beurt, storingen uitlezen met testapparatuur (computer), diagnose stellen, met een monteur mee naar een stranding, centrale smering, remmerij, etc. etc. Dus het complete plaatje ervaren. Ze mogen dus ook echt sleutelen onder toezicht.
  Wij benaderen leerlingen van groep 7-8 van de basisschool, VMBO, MBO en HBO.
  Na een dergelijke dag wordt door de bedrijven of evt. de aanwezige docenten nog aan de leerlingen verteld welke opleidingsmogelijkheden er zijn en welke functiemogelijkheden. Ook evalueren we uiteraard met de guys & girls de dag. Leuk, lekker kritisch zijn etc. Zo worden wij met ons project ook beter en kunnen we de volgende groepjes een betere/leukere dag aanbieden.

  Het project draait nu bijna 3 jaar het het werkt goed! Veel enthousiaste leerlingen en docenten! Meer instroom in hoger niveau bedrijfswagentechniek.

  Belangrijk nog te vermelden is dat de scholen dit project ook zien zitten. Zij zijn vaste leverancier van de leerlingen. Sommige scholen hebben het project vast in hun jaarplannig opgenomen en gesteld dat leerlingen van een bepaalde opleiding gedurende een bepaald leerjaar minimaal 1 x hebben moeten meedraaien in het project.

  De website wordt vernieuwd en is te vinden als je via google stapindebedrijfswagens intikt.

  Je mag me ook mailen voor meer info.