Werknemers Heineken hebben nieuwe cao

0

Ongeveer 3500 werknemers van Heineken hebben een nieuwe cao. In ruil voor meer aandacht voor de werkdruk onder het personeel zijn de bonden akkoord gegaan met een gematigde loonsverhoging.

Dat liet vakbond FNV Bondgenoten donderdag weten.

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst heeft een looptijd van vijftien maanden en gaat met terugwerkende kracht op 1 oktober 2009 in. De werknemers krijgen over het afgelopen jaar een eenmalige uitkering van 0,5 procent. Verder krijgen de werknemers een structurele loonsverhoging van 1,25 procent, waarvan 0,75 procent per 1 januari 2010 en 0,5 procent per 1 juli van dit jaar.

Volgens FNV Bondgenoten krijgen Heineken-medewerkers meer grip op flexibiliteit in arbeidstijden en de ondernemingsraden meer mogelijkheden en zeggenschap op het gebied van onder andere de werkdruk. Ook gaat Heineken volgens de bond een onderzoek instellen naar de gezondheidsaspecten van de ploegendiensten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.