Werkloze grafici proefkonijn met perspectief

0

In Woerden is maandag een ambitieus project begonnen om werkloze grafici binnen enkele maanden aan een baan te helpen in een andere sector.

Het biedt in totaal 350 mensen een omscholingstraject aan met baangarantie. FNV-voorzitter Agnes Jongerius gaf maandag de aftrap. Is het een succes, dan krijgt het een vervolg.

Ruim tweehonderd werkloze grafici waren naar Woerden gekomen om zich te oriënteren op de mogelijkheden in andere sectoren die aansluiten bij hun ervaring en belangstelling. Woensdag is in Zwolle een bijeenkomst, waar ruim honderd mensen worden verwacht.

,,Eigenlijk bent u een beetje een proefkonijn”, zei directeur Waldo Bominaar van Kenteq, een van zeven kenniscentra die betrokken zijn bij het project. Wel proefkonijnen met perspectief, aldus Jongerius, want zij heeft er alle vertrouwen in dat het initiatief slaagt.

Lees ook:
> EU-steun voor grafische sector

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.