‘Werkloosheid stijgt het hardst in Flevoland’

0

De werkloosheid stijgt volgend jaar het hardst in het noorden van het land en in de provincie Flevoland, waar bijna 10 procent van de beroepsbevolking thuis komt te zitten.

Dat schrijft het economische bureau van ING in een dinsdag verschenen rapport.

Gemiddeld stijgt de werkloosheid in de drie noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe) en in Flevoland in 2013 tot rond de 9 procent. Dit jaar is dat naar verwachting ongeveer 8 procent. Ook Zuid-Holland, dat met 137.000 werklozen volgend jaar voor bijna een kwart bijdraagt aan de totale werkloosheid, komt met 8,2 procent dik boven het gemiddelde uit.

Zeeland blijft, ondanks een ontslaggolf in de industrie, het beste presteren. De werkloosheid onder de Zeeuwen komt volgend jaar uit op 6 procent, denkt ING. De gemiddelde werkloosheid in Nederland komt volgens de bank dit en volgend jaar uit op respectievelijk 6,4 procent en 7,2 procent van de beroepsbevolking.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.