‘Werkloosheid snel richting half miljoen’

0

De werkloosheid loopt snel op richting een half miljoen. Het gemiddeld aantal werklozen bedraagt dit jaar nog 420.000.

Halverwege 2012 zal dit naar verwachting stijgen tot een half miljoen, een niveau dat voor het laatst werd bereikt in 1984 en 1995, meldt ING dinsdag in haar regiokwartaalbericht.

Bijna de helft van dit aantal woont in de Randstad. Zuid-Holland telt volgend jaar de meeste werklozen met een gemiddelde van 117.000. Maar ING verwacht in 2012 een verdere stijging van de werkloosheid in alle provincies.

In de tweede helft van 2011 is het aantal werklozen snel toegenomen, tegelijk met een krimpende economie. De regionale verschillen zijn wel groot. Zo zal de werkloosheid in Groningen volgend jaar naar verwachting boven de 9 procent uitkomen. Ook Drenthe en Zuid-Holland zitten met een bovengemiddeld hoge werkloosheid.

Zeeland is een buitenbeentje, met een verwachte werkloosheid van ruim 4 procent, fors onder het geraamde landelijk gemiddelde van 6,3 procent voor 2012 (5,4 procent in 2011).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.