Werkloosheid OESO-landen daalt licht

0

De werkloosheid in de landen die zijn aangesloten bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in augustus iets gedaald tot 8,5 procent vergeleken met 8,6 procent in juli.

Het werkloosheidscijfer is daarmee terug op het niveau van augustus 2009, aldus de OESO dinsdag.

De werkloosheid in de OESO-landen lijkt volgens de organisatie nu stabiel te zijn. De jongste cijfers in de Verenigde Staten en Canada onderstrepen dat. In de VS bleef het aantal werklozen in september met 9,6 procent gelijk aan het cijfer van een maand eerder. In Canada daalde de werkloosheid vorige maand met 0,1 procent tot 8 procent.

Niettemin is het werkloosheidscijfer voor naoorlogse begrippen nog steeds hoog. Het hoogste aantal werklozen in augustus telden Spanje (20,5 procent), Slowakije (14,6 procent), Ierland (13,9 procent), Hongarije (10,9 procent) en Portugal (10,7 procent). Het laagst is de werkloosheid in Zuid-Korea (3,4 procent), Oostenrijk (4,3 procent) en Nederland (4,5 procent).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.