Werkloosheid niet verder gedaald

0

De werkloosheid is in februari licht toegenomen. In deze maand kwamen er tweeduizend werklozen bij. In de voorafgaande maanden daalde de werkloosheid nog met gemiddeld vijfduizend per maand.

De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in februari uit op 400.000, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd. Dat is 5,1 procent van de beroepsbevolking.

De lichte stijging kwam geheel voor rekening van mannen tussen de 25 en 45 jaar. Bij vrouwen daalde de werkloosheid nog, maar het percentage werkloze vrouwen is nog altijd 0,5 procentpunt hoger dan dat van mannen.

Bij uitkeringsinstantie UWV nam het aantal geregistreerde mensen zonder baan in februari af met 0,1 procent tot 496.000. Omdat CBS en UWV andere definities hanteren, verschillen de cijfers.

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering daalde tot 280.000. Dat komt vooral doordat het aantal nieuwe uitkeringen met bijna een derde afnam.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.