Werkloosheid loopt op tot 6 procent

2

De werkloosheid in Nederland is in januari met 18.000 toegenomen en kwam daarmee uit op 474.000 personen.

In december zat 5,8 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.

Uit cijfers van UWV blijkt dat zowel het aantal ingeschreven werkzoekenden als het aantal WW-uitkeringen in januari 2012 is gestegen. Bij UWV WERKbedrijf nam het aantal niet-werkende werkzoekenden in januari toe met 1,3 procent tot 479.000 ten opzichte van de voorgaande maand. De grootste toename deed zich voor onder werkzoekenden jonger dan 25 jaar met een plus van 2,6 procent.

Het aantal werkloosheidsuitkeringen nam in januari met 8 procent toe tot 292.000 ten opzichte van december. Er werden 56.000 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt, 29 procent meer dan in december. Het aantal beëindigde uitkeringen kwam uit op 34.000, een stijging van bijna 10 procent.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Oudere Nederlander op

    Stil maar, wacht maar: alles wordt nieuw! Ik denk dat onze regering zo over de werkloosheid denkt! Allerlei verkeerde beslissingen nemen ze. De mensen krijgen steeds minder te besteden. De productie vermindert daardoor en de baas ontslaat zijn mensen. Dat is het gevolg! Onze economie gaat naar de bliksem, want de mensen kopen minder. De kranten staan er vol van; de economen spreken zich uit, maar onze regering slaapt, en slaapt en slaapt. Zijn ze al wakker weten ze meteen de gewone man/vrouw weer wat af te pakken. En vooral de mensen die 40 jaar en meer werkten worden de dupe. Dank je wel, regering! Slaap rustig verder: voor jullie liggen de banen voor het opscheppen: burgemeester, directeur, commissaris. Lukt dat niet? Ach, dan krijgt u 6 jaar wachtegeld!

  2. Nee hoor! Rutte slaapt niet; Rutte geniet van een skivakantie. Welverdiend? Zou ik niet willen zeggen. NET terug van kerstvakantie zijn onze politici schijnbaar al weer hoog nodig toe aan een volgende vakantie! Knap werk! Ondertussen staat Nederland op springen!