Werkloosheid in Nederland stijgt verder

1

In Nederland was in oktober 6,8 procent van de beroepsbevolking werkloos.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.

De werkloosheid (gecorrigeerd voor seizoensinvloeden) nam vorige maand met 17.000 toe, waardoor in totaal 563.000 mensen zonder baan zaten. In september stond het werkloosheidspercentage nog op 6,6 procent.

Volgens het CBS kwamen in de afgelopen maanden vooral meer mensen van 45 jaar en ouder zonder werk te zitten. Van de nieuw bijgekomen werklozen behoorde ruim de helft tot deze groep. Van de beroepsbevolking tussen de 45 en 65 jaar is 5,8 procent werkloos.

Het aantal lopende werkloosheidsuitkeringen nam in oktober met 2 procent toe tot 310.000. Afgelopen maand werden bijna 40.000 nieuwe uitkeringen verstrekt, ruim 8 procent meer dan in september.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Goed vooruitzicht voor al die oudere werknemers. Geen kans op werk en maar een jaartje ww straks. Wij zien elkaar bij de voedselbank! Dat wordt een mooie tijd voor nieuwe vriendschappen. En ook lang nu wij straks pas op ons 67e (of nog later) met pensioen mogen.

    De verwachting is dat door de verslechterende levensomstandigheden de levensverwachting weer gaat dalen. Over 20 jaar mogen zij, die dan nog leven, weer met 65 met pensioen.