Werkloosheid iets hoger door aangepast akkoord

1

De werkloosheid en het begrotingstekort lopen iets op door de aangepaste plannen in het regeerakkoord van VVD en PvdA.

Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB).

De werkloosheid valt naar verwachting nu in 2017 0,3 procentpunt hoger uit dan bij de 2 weken geleden gepresenteerde plannen. Het begrotingstekort komt aan het einde van de komende kabinetsperiode 0,1 procentpunt hoger uit.

Het CPB stelt vast dat het aangepaste regeerakkoord meer vraagt van hoge inkomens dan van lage, maar in mindere mate dan 2 weken geleden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. De mate van werkeloosheid is natuurlijk een belangrijk gegeven. Dit is een macro-cijfer. Voor medewerkers is het natuurlijk veel belangrijker hoe het met hun eigen bedrijf gesteld is.

    En hoewel behoud van werk voor veel mensen op dit moment het belangrijkste is, gaat natuurlijk voor heel veel mensen de gedachte naar hun netto bestedingsruimte.

    De nivelleringsdrift van de huidige coalitie blijft ook met de nieuwe afspraken een hoge wissel leggen op de medewerkers.

    Welke instrumenten heb je als werkgever om je medewerkers tevreden te houden. Ik voorzie voor groepen mensen financi?le problemen. Veel mensen leven immers naar hun inkomen. In deze tijden, waarbij de loonstijgingen niet eens de inflatie compenseren is een forse netto achteruitgang niet echt een motivatie.

    Als werkgever wil je niet alle grillen van de politiek opvangen, maar al zou je dat willen, dan kun je dat in deze tijd niet.