Werkloosheid eurozone blijft 10,3 procent

0

De werkloosheid in de eurozone is in november uitgekomen op 10,3 procent, net als een maand eerder.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Europese bureau voor de statistiek Eurostat.

Het cijfer komt overeen met de verwachtingen van economen. Volgens Eurostat zaten in november in de eurozone 16,372 miljoen mensen zonder betaald werk. Dat is een stijging van 587.000 personen in vergelijking met een jaar eerder. Spanje heeft de hoogste werkloosheid met 22,9 procent. In Oostenrijk ligt de werkloosheid met 4 procent van de beroepsbevolking het laagst.

Voor de gehele Europese Unie van 27 landen bedroeg de werkloosheid in november 9,8 procent. In de EU hadden die maand 23,674 miljoen mensen geen betaald werk.

In Nederland bedroeg de werkloosheid in november 4,9 procent. Ook in Luxemburg stond de werkloosheid op dat niveau. In Griekenland bedroeg de werkloosheid volgens de meest recente cijfers 18,8 procent.

De jeugdwerkloosheid in de eurozone kwam in november uit op 21,7 procent. In totaal hadden 3,394 miljoen jongeren onder de 25 jaar die maand geen betaald werk in de eurozone. In de EU bedroeg de jeugdwerkloosheid 22,3 procent. In de 27 EU-landen zaten 5,579 miljoen jongeren zonder baan.

De laagste jeugdwerkloosheid werd gemeten in Duitsland (8,1 procent), Oostenrijk (8,3 procent) en Nederland (8,6 procent). In Spanje lag de jeugdwerkloosheid het hoogst (49,6 procent), gevolgd door Griekenland (46,6 procent).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.