Werkloosheid blijft stijgen

1

Het aantal werklozen is in oktober met 17.000 gestegen tot 455.000. Inmiddels zit 5,8 procent van de beroepsbevolking zonder werk. De werkloosheid is daarmee terug op het niveau van de top in februari 2010.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het is de vierde maand op rij dat het aantal werklozen sterk stijgt, zowel onder mannen als onder vrouwen. De sterkste toename is te zien bij de 25-45-jarigen.
 
De werkloosheid onder 25-65-jarigen is inmiddels hoger dan begin vorig jaar. De werkloosheid onder jongeren tot 25 jaar ligt nog wel onder het niveau van ruim anderhalf jaar geleden.

Steeds meer Nederlanders denken dat de komende twaalf maanden de werkloosheid zal toenemen, aldus het CBS. Zeven op de tien mensen verwachten een stijging en maar 6 procent denkt dat het aantal werklozen zal dalen. Begin van dit jaar maakten consumenten zich nauwelijks zorgen over de werkloosheid.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dat is toch geen wonder met een regering die alleen maar aan Griekenland denkt?
    Rutte en de zijnen ontbreekt het aan daadkracht.
    Rutte wil het braafste jongetje van de klas zijn.
    Wilders is Henk en Ingrid allang vergeten, of woonden die al in een villa? Dan heb ik het toch verkeerd begrepen. Nee, deze regering helpt Nederland beslist niet door dit dal!