Werkgeverskoepels bouw sluiten rijen

0

Bouwend Nederland en de Aannemersfederatie Nederland (AFNL) trekken weer samen op bij de komende cao-onderhandelingen.

Begin dit jaar kondigde de AFNL nog aan een eigen cao te willen voor middelgrote en kleine ondernemingen in de bouw. Maar die plannen zijn nu van de baan.

Maandag tekenden de twee koepels een samenwerkingsovereenkomst. De AFNL krijgt daardoor zetels in alle gremia waarin de werkgevers en bouwbonden in cao-verband samenwerken. Het eerste voorstel waar de twee samen mee komen is invoering van de vorst-WW. Dat was vooral een punt van de AFNL.

Voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland wijst erop dat het voor de bouw nog steeds een moeilijke tijd is. ,,Door samen op te trekken bij cao-zaken versterken we elkaar en zo behartigen we de belangen van de bouw beter.” Het weerrisico is volgens hem een ondernemersrisico. ,,Maar de crisis in de bouw duurt nog langer dan verwacht en de afgelopen winters waren strenger dan gemiddeld. Hierdoor staan banen van veel mensen op de tocht.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.