Werkgevers zien geen banengroei

1

Werkgevers zien het aantal banen de komende twee jaar nauwelijks groeien, ondanks het aantrekken van de economie. De verschuiving van vast naar flexibel personeel zet wel door. Dat concludeert werkgeversvereniging AWVN op basis van een eigen onderzoek onder het Nederlandse bedrijfsleven.

Uit het onderzoek komt naar voren dat 28 procent van de bedrijven een daling verwacht van het aantal vaste medewerkers, terwijl 21 procent een stijging voorspelt van het aantal werknemers met een vast contract. Gevraagd naar de ontwikkeling van het flexibele personeelsbestand, komt er een percentage van 22 uit de bus dat een groeiend bestand van flexkrachten verwacht tegenover 13 procent dat rekening houdt met een krimpend aantal flexmedewerkers.

Aan het onderzoek namen 97 ondernemingen deel. Ze vormen volgens AWVN een afspiegeling van het Nederlandse bedrijfsleven, zowel wat grootte, sector als regio betreft.

Bron: ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dick Klinkhamer op

    Werkgevers zien komende twee jaar geen banengroei. AWVN
    Lees ook: Herstel arbeidsmarkt zet door.
    CBS
    Grappig of droevig?