Werkgevers willen niet meebetalen aan kinderopvang niet-werkenden

0

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn wel bereid om voor de opvang van kinderen met werkende ouders te betalen, maar niet voor niet-werkenden.

Deze opmerking plaatsen MKB-Nederland en VNO-NCW bij de conclusies in het eindrapport van de Taskforce Kinderopvang. De werkgeversorganisaties zijn wel voor het naadloos op elkaar aansluiten van dagopvang, onderwijs, vrijetijdsactiviteiten, maaltijden en ontspanning van kinderen.

De werkgeversorganisaties verschillen met de Taskforce Kinderopvang van mening over de financiering van de opvang. Werkgevers zouden niet moeten betalen voor de kinderopvang van ouders die niet werken. Ook niet als zij een participatietraject volgen dat hen meer kansen geeft op de arbeidsmarkt. De plannen van de Taskforce kosten al veel geld. MKB-Nederland en VNO-NCW twijfelen dan ook of de overheid in deze tijden zoveel extra geld hiervoor opzij moet zetten.

Bron en meer informatie: MKB-Nederland >>

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.