‘Werkgevers sjoemelen met flexwerkers’

1

Vakcentrale FNV trekt bij minister Henk Kamp van Sociale Zaken aan de bel, omdat werkgevers zouden sjoemelen met flexibele contracten.

De vakcentrale ziet steeds vaker dat vaste werknemers worden ontslagen om vervolgens als freelancer of als ingehuurde kracht (payroller) te worden teruggehaald.

Volgens de vakbond mogen flexwerkers alleen worden ingezet om tijdelijke problemen op te lossen, zoals ziekte of plotselinge toename van de productie. Dat benadrukte FNV-voorzitter Agnes Jongerius maandag in haar nieuwjaarstoespraak.

Flexwerkers doen in veel gevallen hetzelfde werk tegen een lagere prijs, stelt de vakcentrale op basis van een eigen onderzoek. Ook hebben zij minder mogelijkheden een opleiding te volgen.,,Dit willen we voorkomen”, zei Jongerius. Volgens de vakbondsvrouw komt voor veel mensen de bestaanszekerheid in het geding. ,,Je zult maar een gezin hebben of een huis willen kopen.”

Ook CNV-voorzitter Jaap Smit is bezorgd over de tweedeling die hij op de arbeidsmarkt ziet ontstaan tussen mensen met een vast contract en ,,het geweldige leger” van flexwerkers.

,,Is dit de samenleving die we willen?”, vroeg hij zich hardop af in zijn nieuwjaarstoespraak, die hij net als Jongerius maandag hield. Volgens de voorzitter van de christelijke vakcentrale slaat de flexibilisering helemaal door.

,,We moeten onszelf de vraag stellen hoe wij gezonde grenzen aanbrengen in deze ontwikkelingen.”

Meldpunt
De FNV is alleen voor flexibel werken, als de werknemer hierin ook wat te zeggen heeft. De vakcentrale heeft op de eigen website een meldpunt geopend waar mensen terechtkunnen met klachten over ,,gesjoemel met flexwerk”.

VNO-NCW en MKB-Nederland herkennen zich niet in de terminologie van de vakbonden: ,,Zonder flexibele schil zou de werkgelegenheid er in ons land aanmerkelijk minder goed hebben voorgestaan. Het Nederlandse banensucces is daar mede aan te danken.”

De bonden gaan volgens de werkgeversorganisaties ook voorbij aan de groeiende behoefte bij veel werknemers om juist flexibel of als zelfstandige te gaan werken. ,,Bovendien gaat de FNV totaal voorbij aan de nauwe relatie tussen flexwerk en het rigide ontslagrecht in ons land. Door hardnekkig te weigeren over aanpassing van het ontslagrecht met de werkgevers te spreken promoot de FNV zelf toename van flexwerk”, aldus de organisaties.

Lees ook:
> Aantal flexwerkers en zzp’ers dijt uit
> Werknemers hebben geen kantoor meer nodig
> Meer kwaliteit en minder kosten bij centrale inkoop flexwerk

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. De bonden hebben zelf indertijd ingestemd met de flexibilisering op de arbeidsmarkt. Dit slaat nu inderdaad door. Schrijnend voorbeeld is dat (jonge)mensen met vaak een flexibel/tijdelijk contract door werkgevers worden ge(mis)bruikt in de praktijk. Het aannemen van mensen met een flexibel contract biedt nl. werkgevers de mogelijkheid ongeoorloofde afwegingen te maken bij het wegen/beoordelen van werknermers. Als je niet behoort tot de best presterenden dan is het exit en wordt weer een andere o.b.v. eenzelfde flexibele contract binnengehaald en begint de hele riedel opnieuw. Degenen die in de ogen v.d. werkgever wel “goed’ zijn kunnen riante bonussen, cariierepaden tegemoet zien. Om niet te spreken over het gezeur van een vast of flexibel contract. Hierdoor kunnen deze steeds groter wordende groep werknemers niet meer een fatsoenlijke carriere opbouwen, geen hypotheek krijgen of andere financiele leningen aan gaan. Op jonge leeftijd zo misbruikt worden werkt contraproductief en belanden steeds meer gedemotiveerde mensen met burnout verschijnselen in de WW. Vervolgens worden ze ook hier weer opgejaagd (wet poortwachter) en weer in de armen van de kortzichtige werkgevers geduwd. De overheid werkt hier ook nog graag aan mee want er moet bezuinigd worden nietwaar? De kreten zijn dan ook niet van de lucht: marktwerking, efficiency, afslanken etc. En dan komt de roep in koor (sociale partners) dat Nederland weer aan de slag moet. Zij vergeten alleen dat daarvoor mensen nodig zijn die perspectief geboden wordt in alle opzichten. En intussen gaat de elite rustig door met de zelfverrijking alsof er nooit een crisis is geweest……