Werkgevers schoonmaakbranche willen praten

0

De OSB, de grootste werkgeversclub in de schoonmaakbranche, roept vakbond FNV Bondgenoten op om te stoppen met acties en weer om de tafel te komen zitten.

Dat liet de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten vrijdag weten.

,,Alles is bespreekbaar”, zei directeur Rob Bongenaar. ,,Maar met de hoge inzet van de bonden wordt het wel moeilijk.” Evengoed hoopt hij dat de partijen binnen enkele dagen weer om de tafel kunnen.

Volgens Bongenaar is zijn oproep niet ingegeven door druk vanuit de opdrachtgevers. ,,Dat andere mensen hier last van hebben is evident. Maar we laten ons niet onder druk zetten.”

De schoonmakers in Nederland voeren actie voor een betere cao. De acties breiden zich uit over het land en zijn vooral gericht op de grotere opdrachtgevers in de schoonmaakbranche.

,,Wij gaan niet voor een habbekrats om de tafel zitten”, zei vakbondsbestuurder Ron Meyer. FNV Bondgenoten wil een loonsverhoging van 3 procent voor de schoonmakers, maar de werkgevers voelen daar niets voor. Op 1 januari liep de bestaande cao af. Behalve meer loon wil de vakbond ook betere vakopleidingen en een reiskostenvergoeding.

,,We hebben nu al meer dan vier maanden netjes onderhandeld. Dat heeft tot niets geleid”, zei Meyer. ,,We zitten nu in de actiemodus en daar komen we pas uit als er klinkende munt tegenover staat.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.