Werkgevers bescheiden positief over werkgelegenheid

0

De algemene verwachtingen van de Nederlandse werkgevers over de werkgelegenheid voor de periode januari t/m maart 2012 zijn bescheiden positief.

Dit blijkt uit de Arbeidsmarktbarometer van Manpower, die vooruitziet naar het eerste kwartaal van 2012. Met de Arbeidsmarktbarometer wordt gekeken naar het netto werkgelegenheidscijfer. Dit cijfer wordt berekend door het percentage werkgevers dat denkt in het volgende kwartaal te reduceren, af te trekken van het percentage werkgevers dat verwacht de personele bezetting uit te breiden. Het resultaat van deze berekening wordt gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Voor het eerste kwartaal van 2012 komt het netto werkgelegenheidscijfer uit op 3 procent. Dat is 2 procentpunten hoger dan vorig kwartaal en hetzelfde als voor het eerste kwartaal van 2011.

In zes van de negen Nederlandse sectoren verwachten werkgevers in het eerste kwartaal van 2012 nieuwe medewerkers aan te zullen nemen. Werkgevers in de sector Zakelijke dienstverlening zien het nieuwe jaar het meest optimistisch tegemoet. Zij rapporteren bovendien de hoogste sectorverwachting sinds het tweede kwartaal van 2009. De somberste netto werkgelegenheidscijfers worden gerapporteerd door werkgevers in de sectoren Productiebedrijven en Groothandel, detailhandel & horeca.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.