Werkgever: 2013 lastig maar niet rampzalig

0

Dit jaar wordt misschien lastig en onrustig, maar niet rampzalig. Dat zegt een meerderheid van de door VNO-NCW ondervraagde werkgevers te verwachten. Zware bezuiniging in de eigen onderneming verwacht slechts zes procent.

De resultaten komen uit de nieuwjaarsenquête van opinieblad Forum. Een ‘lastig jaar’ verwacht 52 procent van de ondervraagden. Dat het wellicht een ‘uitstekend jaar’ wordt, verwacht slechts één procent. De helft van de ondervraagden verwacht zowel te gaan investeren als te bezuinigen.

Toekomstbeeld

De werkgevers werden ook naar de verwachtingen voor over tien jaar gevraagd. Een grote meerderheid (93 procent) denkt dan nog in Nederland te zijn gevestigd, en 83 procent denkt tegen die tijd nog steeds te bestaan. Een krappe meerderheid verwacht dat Nederland er over tien jaar sterker voor staat dan nu.

Werkgeversvereniging VNO-NCW hield een enquete via het opinieblad Forum onder 10 duizend leden. Daarvan deden 687 respondenten aan het onderzoek mee.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.